Aalborg har modtaget Den Kriminalpræventive Pris 2017

22. maj 2017
”Dit liv på Nettet” har modtaget Den Kriminalpræventive Pris 2017 for det forebyggende og tryghedsskabende arbejde for at styrke skoleelevers etiske filter på nettet.

Den 6. april 2017, på Den Kriminalpræventive Dag, overrakte Justitsminister Søren Pape Den Kriminalpræventive Pris til årets bedste projekt.

Det blev i år "Dit liv på Nettet", der er udviklet af Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune i samarbejde med Center for Digital Pædagogik til brug for SSP-samarbejdet i Aalborg Kommune. Stort tillykke med den fornemme pris.

Det kan være svært for unge at navigere i de sociale spilleregler på internettet og mobilen. Det skaber ofte konflikter og misforståelser.

"Dit Liv på Nettet" er undervisningsmateriale, som styrker skoleelevers etiske filter, og får dem til at reflektere over deres handlinger på nettet. Samtidig bliver de unges forældre gjort opmærksomme på de unges digitale liv, og de får et rum, hvor de kan dele erfaringer og bekymringer. Materialet har været brugt til 8000 elever i 2., 4., 6. og 8. klasse og deres forældre på skoler i Aalborg Kommune.

Materialet har i løbet af et år bredt sig og bliver nu brugt i samtlige øvrige kommuner i Nordjyllands Politikreds.

 

Del indhold