Er din ven på vej ud i et uheldigt miljø?

Oplever du, at en eller flere af dine venner isolerer sig og opsøger film eller sider på nettet med ekstreme og voldelige budskaber?

Oplever du venner, der begynder at fravælge fritidsaktiviteter og venner? Giver din ven udtryk for at hade bestemte grupper i samfundet? Hvis du oplever nogle af disse bekymringstegn, kan det være, at de er i risiko for radikalisering og ekstremisme. 

I Aalborg Kommune arbejder vi målrettet med forebyggelse af radikalisering og ekstremisme gennem tre konkrete indsatser. Du kan læse nærmere om, hvilke tegn du kan være opmærksom på her:

 

Print alle punkter

Når livet er svært og forvirrende

Vi ved, at livet til tider kan virke forvirrende og svært, fordi du skal finde dig selv - og det er helt naturligt. Derudover står du fra en tidlig alder over for et hav af beslutninger, som skal træffes. Alt lige fra vennekreds til uddannelsesvalg. For nogle unge kan det dog betyde, at de ikke trives og ikke har det godt. De er udsatte, når ekstremistiske og radikaliserede miljøer forsøger at rekruttere dem til at tilslutte sig deres holdninger, verdensopfattelser med videre.

I Aalborg Kommune har vi særligt fokus på området, fordi der tidligere har været unge, der har været tiltrukket af ekstremistiske og radikaliserede miljøer af islamistisk, højre- eller venstreradikal karakter. Vi står derfor klar til at hjælpe, hvis du eller en ven er på vej ind i en uheldig gruppering. 

Hvordan kan vi hjælpe? 

Vi arbejder i kommunen med tre korps, som kan hjælpe på hver deres måde. 

Dialogambassadørkorps

Gennem dialogambassadørkorpset kan vi tilbyde, at din folkeskole, ungdomsuddannelse eller klub får besøg af unge, erfarne oplægsholdere, som er særligt uddannede til at skabe dialog med jer om forskellige emner som religion, identitet og diskrimination.

Mentorkorpset

Mentorkorpset er et tilbud til børn og unge om at få tilknyttet en mentor, som kan støtte og coache den enkelte og forebygge, at din kammerat bliver rekrutteret til uheldige grupperinger/miljøer.

Forældrecoachkorpset

Forældrecoachkorpset er rettet mod forældre. I denne indsats kan forældre få tilknyttet en coach, som kan støtte dem i deres forældreskab og give dem redskaber til at gå i dialog med deres barn om deres bekymringer.


Kontakt os, hvis du er bekymret

Vi har lavet en plan for, hvordan vi sikrer en hurtig og målrettet hjælp til den enkelte. Det er derfor meget vigtigt, at du kontakter os, hvis du har mistanke eller konkret viden om nogen, der har brug for hjælp.

Har du brug for at tale med en om dine bekymringer, er du velkommen til at tage fat i kontaktpersonerne samt Allan Krarup fra Nordjyllands politi. Du finder deres informationer under "Kontakt" til højre.  

Del indhold